Dlaczego kucharze weselni serwują tylko tradycyjną polską kuchnię?

Wesele to okazja do tańców, spotkań z daleką rodziną, świetnej zabawy, a także biesiadowania przy stole. Nic więc dziwnego ,że podstawę jest nie tylko dobra muzyka, ale przede wszystkim pyszne jedzenie. Stworzenie jak najlepszego...

O młynkach do ziół, czyli jak wybrać kraszer?

Suszone zioła i przyprawy nie zastąpią świeżo mielonych. Nic bowiem nie może się równać z aromatem świeżych ziół, które potrafią nadać daniom niepowtarzalnego charakteru, a ich brak oznacza często dania mdłe i bez wyrazu....

Ser i owoce – najlepsze połączenie na koniec obiadu?

Wbrew pozorom sery z owocami podane na zakończenie posiłku nie są tradycją stricte francuską. Okazuje się bowiem, że tradycja serów jest znacznie dłuższa i sięga do Starożytności, kiedy Francji nie było jeszcze na mapie....

Mleka wykorzystane do produkcji serów

Istnieje ponad 4 tysiące gatunków sera. W samej Polsce jest ich ponad 90. Przedstawiamy krótki ranking ciekawych serów, które musicie spróbować. Gorgonzola To ser pochodzący z Włoch. Jest dość miękki, ma kremową konsystencję oraz niebieskie żyłki....

Kontynuując przeglądanie strony, wyrażasz zgodę na używanie przez nas plików cookies. więcej informacji

Aby zapewnić Tobie najwyższy poziom realizacji usługi, opcje ciasteczek na tej stronie są ustawione na "zezwalaj na pliki cookies". Kontynuując przeglądanie strony bez zmiany ustawień lub klikając przycisk "Akceptuję" zgadzasz się na ich wykorzystanie.

Zamknij